‘Kampanya mobing ve fişleme aygıtına dönüştürülmemeli’

Eğitim Sen Batman Şube Başkanlığı Batman Üniversitesinin akademisyenlerden 3 aylık ek derslerinin bağışlanması iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 08 Nisan 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.04.2020 17:55:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Eğitim Sen Batman Şube Başkanlığı Batman Üniversitesinin akademisyenlerden 3 aylık ek derslerinin bağışlanması iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş basına yaptığı açıklamada Web konferansla üniversite senato toplantısını yaptıklarını ve bahar dönemi ek derslerimizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu "Biz bize yeteriz Türkiye’’ kampanyasına bağışlayacaklarını  kamuoyuna duyurmuştur. Daha sonra üniversite çalışanlarına gönderdiği 02/04/2020-E.6182 tarih ve sayılı yazıda "öğretim üyelerinin Mart- Nisan- Mayıs üç aylık ek derslerini bağışlaması öneriliyor! Ancak yazının sonuna hazır bir taahhütname eklenmiş ve dekanlığa imzalayanların listesinin de rektörlüğe bildirilmesi istenmiştir. Bu şekilde yazılan yazı alenen mobing olup, aynı zamanda çalışanların da fişlenmesi anlamına gelmektedir. Eğitim Sen olarak bu tür içerikli dayatmaları mobing olarak değerlendiriyoruz ve ret ediyoruz. Bu denli zor bir süreçte gönüllülük temelli olması gereken bir kampanyalar maalesef baskı araçlarına dönüştürülmüş durumda. Eğitim Sen olarak üzerinden kamu çalışanlarına, mesajlar yoluyla ya da bu şekilde "miktar, süre, taahhüt" içeren yazılarla yapılan baskılar kabul edilemez. Eğitim Sen olarak şunun farkındayız. Böyle zorlu süreçleri kolay atlatmanın yolunun, her türlü durumda dayanışma ve yardımlaşma olduğunu en iyi bizler biliriz. Bağışlar gönüllülük temelinde olmalı. "Bir elin verdiğini, diğer duymamalıdır" şeklinde yürütülmelidir. Bir siyasi şov veya yalakalık puanı toplama aracına dönüştürülmemelidir. Kamu erkinin görevi baskı yoluyla para toplamak değildir. Bu şekilde bir yaklaşım kampanyaya katkı sunmaktan ziyade zarar vermektedir. Kamu kurumu yöneticilerinin, çalışanları bağışa zorlamaları, onlar adına taahhütte bulunmaları emekçilerin bağışlarını kendilerine makam basamağı yapmaktan başka bir şey değildir. Bu şekilde sürdürülen kampanya dayatması çalışanların siyaseten fişleneceğini kaygısı de ortaya çıkarmaktadır. Eğitim-Sen olarak şunu diyoruz, dünyanın her yerinde bu tür bağışlar gönüllülük esasına dayanarak yapılmaktadır. Bu tamamen kişinin takdirine kalmış bir şey. Herkes emeğinin bir kısmını veya tamamını istediği miktar ve sürede bu kampanyaya aktarabilir ama bu tarz yanlış diyoruz. Bundan dolayı yaşanacak her türlü sıkıntı da üyelerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.