Kalp ve damar hastaları dikkat!

Türkiye’de artan sıcak havaların ardından uzmanlar kalp hastalığı bulunanlara önemli uyarılarda bulundu.

Sağlık Yayın: 18 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 18.06.2020 15:08:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye’de artan sıcak havaların ardından uzmanlar kalp hastalığı bulunanlara önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, “Ultraviyole havadaki virüsler için temizleyici bir olay ama sıcak havalar kalp ve damar hastaları için risk oluşturuyor” dedi.

Yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de sıcak havalar başladı. Sıcak havaların başlamasıyla uzmanlar kalp ve damar hastalığı bulunan vatandaşlara uyarıda bulundu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, ultraviyole havadaki virüsler için temizleyici bir durum olduğunu ancak sıcak havaların kalp ve damar hastaları için risk oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. Baltalarlı, sıcak havalarda vücudun susuz kalmasının da kalp krizi riskini arttırdığını vurguladı. Sıcak havalarda vücudun susuz kalması sonucu damar içi pıhtılaşmayı arttırabileceğini belirten Prof. Dr. Baltalarlı, "Vücudun susuz kalması özellikle kalp hastalarında kalp krizi riskini arttırabiliyor. Bacak damarı daralmış ya da tıkalı hastalarda da sıcak ortam ve susuzluk olumsuz etki ediyor, damarlarda pıhtılaşmaya neden oluyor. Bu dönem de hastalara tavsiyemiz çok fazla sıcağa maruz kalmamaları vücutlarını susuz bırakmamaları" dedi.  Sıcak havalarda hastalara önerilerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, “Hastalara dozunda spor dengeli beslenme ve hastalara vitamin takviyesi öneriyoruz. Önermeye devam ediyoruz. Özellikle bu havaların sıcak olması damar içi pıhtılaşma riskini arttırdığından hastanın ilaçlarını çok daha yakın takip etmemiz gerekiyor. Onlarında ilaçlarını çok düzenli kullanması gerekiyor. Ben bu konunun altını bir daha çizmek istiyorum. Kan sulandırıcı ve tansiyon ilaçlarını düzenli kontrol edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.