Kahveciler zor günler geçiriyor

1,5 Yıldan beridir işyerleri kapanan kahveci esnafı yaşanan pandemi ve artan maliyetler karşısında zor günler geçiriyor.

Yaşam Yayın: 14 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 14.06.2021 16:06:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “GİDERLERİMİZ KATLANDI”

Batmanlı kahveci esnafı, çaya, şekere, elektrik ve doğalgaza gelen zamanlarla birlikte kahveci esnafının zorlu bir süreçten geçtiğini söylediler. 15 yıldan bu yana işletmecilik yapan Palmiye Cafe yetkilisi Salim Tilki, ''Pandemi öncesinden bu yana çay fiyatı 1,25 TL’dir. Aylarca esnafımız işyerlerini açamadı. Hastalıktan bu yana kuru çay ve şekere büyük oranda zam yapıldı. Elektrik ve doğalgaz ise zam üstüne zam almasına rağmen çay fiyatları hala aynı fiyatta satılmakta. Salgın hastalık süresince cafe ve kahvehaneler en büyük mağduriyeti yaşadı. Çay fiyatının 1,5 TL olmasını istiyoruz'' dedi. Kahveci esnafları, 2,5 yıldan bu yana çaya zam yapılmadığını ve geçtiğimiz aylarda zam kararını aldıklarını hatırlatarak, ''Tüketici halkımızı düşünerek çay fiyatımızı 1,25'ten devam ettirdik. Ancak son bir yıldan bu yana kuru çay, şeker, elektrik ve doğalgaz ile personel giderlerimiz katlanmış durumda. Kahveci esnafının üstündeki yükünün arttığını belirtmek istiyoruz. Kahveci esnafının evine ekmek götürebilmesi için çay fiyatlarının 1,5 TL olmasını istiyoruz'' dediler.                                        

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.