İSTANBUL’DAKİ BATMANLILAR

Batman'dan yıllar önce İstanbul'a yerleşen yüzlerce bürokrat, iş adamı ve serbest meslek sahipleri güzel işlere imza atıyor.

Gündem Yayın: 15 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.12.2019 12:44:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman'dan yıllar önce İstanbul'a yerleşen yüzlerce bürokrat, iş adamı ve serbest meslek sahipleri güzel işlere imza atıyor.

BATMANLI  BAŞKAN YARDIMCISI   

Beşiri  doğumlu  Avukat Helin Görgül, 600 bin nüfuslu İstanbul Bahçelievler Belediye Başkan Yardımcılığına getirildi. 1973 Beşiri doğumlu  İstanbul Üniversitesi  Hukuk Fakültesi mezunu  Helin Görgül, 20 yılı aşkın Avukatlık ve  arabuluculuk mesleğini yapmakta. Yıllarca AK Partinin çeşitli kollarında görev  yaptı. Halen İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Meclis üyesi olan Batmanlı Belediye Başkan Yardımcısı İstanbul'daki Batman ve Beşirililerin gurur kaynağı oldu.

Başkan Yardımcısı Hukukçu Helin Görgül; “31 Mart yerel seçimlerinde geceli-gündüzlü çalıştık. Ziyaret etmediğimiz ev ve iş yeri kalmadı. Yoğun geçen bir çalışmanın sonucu Bahçelievler Belediye  Başkanlığını kazandık. İlçemizin de trafik ve yeşil alan sorunları mevcut. Göreve geldikten bu yana 450 araçlık oto park alanını hizmete açtık.  Sosyal projelerimiz dahilinde kentsel dönüşüm konusunda halkımızı bilinçlendiriyoruz.  Zamanımızın çoğunu halkımızın arasında geçiriyoruz.  İstanbul'un en büyük ilçelerinden olan Bahçelievler’in artık kabuk değiştirmesi lazım'' diyen başarılı Başkan Yardımcısı Görgül, kapılarının her zaman Batman ve Beşirili hemşehrilerine açık olduğunu da söyledi.

BATMANLI BEYOĞLU MAHALLE MUHTARI 

Batman'dan uzun yıllar önce İstanbul'a yerleşen İkiztepeli  Lütfü Akın, İstanbul-Beyoğlu  Hüseyin Ağa Mahalle Muhtarlığına 31 Mart yerel seçimlerinde seçildi. Taksim Meydanı civarında iletişim alanında hizmet veren Akın, sürekli semt sakinleriyle iletişim halinde. İkamet ettiği semtin tüm sorunlarını takip eden muhtar Akın,  semt sakinlerinin gönlünü fethetti.  Taksim Meydanı bitişiğinde olan Beyoğlu İstanbul'un en yoğun semtlerinden biri.

Nüfusu 250 bin olan bu semtte Yaz aylarında 500 binlere kadar çıkmakta.  Batmanlılarında  uğrak adresi haline gelen muhtarlık bürosu adeta hizmet adresi. Muhtar Lütfü Akın, İstanbul'da Batmanlıların tüm sosyal etkinlik, yardımlaşma ve dayanışmasına katkı sunmak istediğini, Batman Tanıtım Günlerinde alana Beyoğlu Belediye Başkanı, Beyoğlu Kaymakamı ve Muhtarlarıyla katılım gösterdiğini ifade ederek, “Batman ve Batmanlılara hizmet bizlere onur veriyor” dedi.

FATİH'TEN MECİDİYEKÖY'E    

22 Yıl önce Batman'dan İstanbul'a giden Süleyman Turgay, yıllarca Fatih meydanında esnaflık yaptıktan sonra Mecidiyeköy'de  iletişim sektöründen sonra Cafe işletmeciliğine de başladı. Yıllarca İstanbul'da çalışan Süleyman Turgay, “Zaman zaman Batman'a gelip memleket hasretini gideriyoruz. Her ne kadar burada yaşıyorsak yine de gönlümüz memleketimizde  'Batman Tanıtım Günleri' haberini duyduğumuzda çok sevindik. Buraya İstanbul'daki tüm dostlarımızı da davet ettik.

Tanıtım günleri organizasyonunda eksiklikler olabilir ama ilkinin yapılmasını çok güzel ve anlamlı buluyorum. Sonraki yıllarda daha güzel olacağına inanıyorum.  Fuar alanında  onlarca arkadaşımızı gördük ve hasret giderdik. Mecidiyeköy'deki  iletişim mağazamız ile Mecidiyeköy Big Mamma's Şubesi işletmeciliğini yapmaktayız . Mekanımızda Batmanlıları ağırlamaktan da onur duyarız” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.