‘İnsan hakları ve demokrasi sorunu büyümüştür’

10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle İHD Batman Şube Başkanlığı basın açıklaması yaptı. Açıklamada: “İnsan hakları değerlerinin tasfiye edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz.”

Yaşam Yayın: 10 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 10.12.2018 15:51:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Açıklamayı okuyan İHD Batman Şube Başkanı Devran Yıldız: “Özellikle Batman’da OHAL’in kaldırılmasında sonra, kalıcı hale getirilen OHAL ile Batman valiliğince bütün etkinlikler izne bağlanmıştır. Batman’da da Cumartesi Anneleri etkinlikleri, Siyasi parti açıklamaları, İHD Batman Şubesinin basın açıklamaları, bildiri dağıtmak, panel düzenlemek gibi bütün etkinlikler izne bağlanmış, izin talebinde bulunulduğunda da izin verilmeyerek her türlü açıklama yasaklanmaktadır. Son söz yerine; insan eliyle gerçekleştiği için önlenebilir olan Türkiye ve dünyadaki bu kötücül sürecin son bulması ve insan haklarına dayalı bir ortak yaşam idealini geliştirmek için çok daha fazla çaba göstereceğimiz aşikârdır” dedi.

Yasağa tepki

İHD Batman Şube Başkanı Devran Yıldız ,

“İHD'ye değil siyasi partilere özellikle HDP ve DBP açıklamaları da yasaklanıyor. Tüm bu yasaklar dururken mesaj yayınlanması komik bir durum" dedi.

Yıldız:  "10 Aralık İnsan Hakları Haftası'nda biz açıklamamızı dışarıda yapmak isterdik, fakat yasak nedeni ile yapamadık. Batmandaki tüm yerel gazetelerde Valiliğin 10 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeni ile yayınladığı mesaj ile yasak haberi aynı sayfalarda yayınlandı. Bu bizce kabul edilemez bir durumdur" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.