Hayrat Derneği yardımları binlere ulaştı

Batman Hayrat İnsani Yardım Derneği, 2018 yılı içerisinde yardım olarak yapmış olduğu faaliyetleri istatistikî olarak paylaştı.

Yaşam Yayın: 10 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 10.12.2018 13:59:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kamu yararı gözeten ve Bakanlar Kurulu kararına sahip bir dernek olduklarını kaydeden Dernek Başkanı Abdullah Temiz, yıl içerisinde 455 yetim giydirdiklerini ifade etti. Faaliyetlerini bir bir sıralayan Temiz, şöyle konuştu; “Hayrat İnsani yardım olarak 2018 yılı itibariyle 455 yetim giydirildi. 850 adet gıda kolisi, 350 adet kışlık kıyafet, 1050 adet yazlık- kışlık ayakkabı ve botlar dağıtıldı. Durumu düşük olan 50 aileye 6 metre kare halı ve 100 aileye 50 kg buğday dağıtıldı.  Batman’daki 4 okula, ‘Sırada Kardeşlik Var’ Projesi kapsamında Afrika’da okul isimleri taşıyan kuyular açıldı.  50 öğrencimizin kırtasiye ve çanta ihtiyaçları karşılandı.  Ramazan ayında 3 bin yetime iftar verildi. Okulların kütüphanelerine Bin Kuran-ı Kerim hediye edildi ve 3 bin Elifba dağıtıldı. Birçok okulumuzdan toplanan parayı, kıyafet ve gıda kolisine dönüştürüp, yetim ve kimsesizlere yardım olarak vermek suretiyle onlara tekrar iade edildi. Yani, okuldan toplanan paralar tutanakla teslim alınıp okuldaki kimsesiz ve yetim kişilere aynı şekilde harcanarak iade edilmiştir. Afrika’daki Arakanlı mültecilerin bulunduğu üç kampa 105 adet kurbanın yanı sıra Kuran-ı Kerimler oraya götürülüp dağıtıldı. Yurtdışına 105, Batman’da da 55 olmak üzere toplamda 160 kurban kesildi. Batman ili- ilçeleri ve köylerinde her ne kadar muhtaç aile varsa, hedefimiz hepsini keşfedip bütün bu muhtaçlara el uzatmaktır. Bu insanlarımıza yardım dağıtımlarımız devam edecektir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.