HASTANE VAR, DOKTOR YOK

Nüfusu 600 binin üzerinde olan Batman'da doktor sıkıntısı sürmeye devam ediyor.

Sağlık Yayın: 16 Kasım 2021 - Salı - Güncelleme: 16.11.2021 11:30:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Merkez ve ilçelerin yanı sıra çevre il ve ilçelere de sağlık hizmeti sunan Batman'da yıllardır doktor sıkıntısı çekilmekte. Batman Kadın Doğum ve Çocuk (İluh Bölge Hastanesi) ve geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktor açığı bir türlü kapatılamıyor.

ÖZEL HASTANEDE TEDAVİSİ YAPILDI

Batman’ın Seyitler mahallesinde ikamet eden 7 yaşındaki Reyhan Rahil Çelik yanlışlıkla elindeki bisküviler yerine madeni 1 TL'yi yutunca hastanelik oldu. Ailesi tarafından Semt polikliniğine kaldırılan küçük Reyhan 16.00 sıralarında polikliniğin kapalı olması üzerine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Röntgen ve filmleri çekilen küçük Reyhan'ın boğazına takılan madeni paraya müdahale edilmesi beklenirken, çocuğun Diyarbakır Dicle veya Batman'daki özel bir hastaneye götürülmesi istendi. Olayla ilgili konuşan baba Şükrü Çelik, ''Küçük kızımın para yutması haberi üzerine ilgili sağlık kuruluşlarına koştuk. Kızımın boğazına takılan madeni paradan dolayı panik halindeydik. Çocuk nefes zaman zaman fenalaşıp kusuyordu. Çekilen filmlerden sonra bizler müdahale beklerken bizimle konuşan kişi, hastanede Çocuk Cerrahi Uzmanının istifa ettiğini söyleyerek bizim Diyarbakır veya Batman'daki özel bir hastaneye gitmemizi istedi'' diye konuştu. Yanlışlıkla para yutan küçük Reyhan'ın tedavisi Batman'daki özel bir hastanede yapıldıktan sonra taburcu edildiği öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.