‘Haksızlığa sessizlik zulme cesarettir’

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlerin sebebinin ümmetin emperyalistlere karşı birlikte hareket edememesinden kaynaklandığını belirten Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı, sessiz kalınan her zulmün, zalimi daha da cesaretlendirdiğini ifade etti.

Gündem Yayın: 10 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 10.12.2018 14:17:45
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
Google News

İnsan hakları noktasında daha duyarlı olunması gerekirken, zulmün doğrudan insanı hedef aldığı belirtilen açıklamada, "Zulüm saldırılarını alenen, daha organize ve güçlü bir şekilde sürdürüyor. Bugün hepimize düşen görev, insan haklarını gerçekten savunacak yeni ve daha işlevsel platformlar geliştirmek için çaba sarf etmektir. İnsanlığın savaş, katliam, yıkım, sömürü düzeni gibi çok acı tecrübelerden sonra insan haklarını tüm dünyada yaygınlaştırmak, hak gaspını önlemek için yayımlanan insan hakları beyannamesi anayasalarda da yer almıştır. Buna rağmen zulüm önlenememiş, mazluma sahip çıkılamamış, sömürü durdurulamamış, hakların çiğnenmesi engellenememiştir" denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.