‘Gün dayanışma günüdür’

HDP Batman İl Başkanlığı, İzmir İl Binasına yönelik gerçekleşen saldırıda partili Deniz Poyraz’ın ölümüne ilişkin basın açıklaması düzenleyerek saldırıyı kınadı.

Gündem Yayın: 19 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 19.06.2021 09:33:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP İzmir il binasına yönelik saldırıyı kınamak için düzenlenen basın açıklamasında konuşan HDP Batman Milletvekili Başaran, o kurşunun Türkiye’nin barışına sıkıldığını belirtti. HDP Batman il binası önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dr. Necdet İpekyüz ve Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP il yöneticileri ve kalabalık bir kitle katıldı. HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulpu, “HDP’nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır. Bizler her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset ve onurlu barış mücadelemizi sürdürme konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz” dedi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise, günün dayanışma günü olduğunu belirterek, “Deniz Poyraz’a sıkılmış kurşun sadece onun bedenine değil, Türkiye’nin barışına sıkılmış bir kurşundur. Bugün dayanışma, ortak mücadele günüdür. Bugün Deniz’e sıkılan kurşun, tüm Kürt halkına sıkılmış bir kurşundur. Kadınların tümüne, Türkiye demokrasisine sıkılmış bir kurşundur. Türkiye’yi daha karanlık günlere götürülmeye çalışılmasının ilk işaret fişeğidir. Esas faillerin hak ettiği cezayı bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Barıştan, özgürlükten, demokrasiden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.