Geleceğin üniversitelilerine ilk ders Rektör Demir’den

Eğitim Yayın: 26 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 26.09.2022 23:24:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Üniversitesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve üniversite akademisyenleri tarafından ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesi amaçlanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde ilk ders, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından verildi. İluh Anadolu Lisesinde Rektör Demir’in, ‘Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler’ başlıklı sunumuyla başlayan ilk derse öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Sunuma öğrencilerle sohbet ederek başlayan ve onlarla buluşma amacını anlatan Rektör Demir, öğrencilere kendi hayat hikâyesinden ve tecrübelerinden de bahsetti. Herkesin söyleyecek bir sözünün olduğunu ve bunu iletmek için de çok çalışmak gerektiğini ifade eden Rektör Demir, başarıya ulaşmanın temel öğesinin çözüm odaklı fikirler üretmekle mümkün olabileceğini dile getirdi.

İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada küresel ölçekte birtakım değişimlerin meydana geldiğini belirten Rektör Demir, eğitim sisteminin ana unsuru olan okulların da diğer tüm alanlar gibi değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendiklerini ve bu etkinin günümüzde öğrencilerin beceri ve yeterliklerinde bazı değişimlere neden olduğunu söyledi. Günümüz becerilerinin geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşık bir yapıda olduğunun altını çizen Rektör Demir, becerilerdeki bu karmaşıklığa ise yaşamın tüm noktalarında görülen hızlı değişimlerin ve akışkanlıkların neden olduğunu kaydetti.

Günümüzde sahip olunması gereken becerilerin öğrenme ve yenilik becerileri, yaşam ve kariyer becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri ana başlıkları altında toplandığı bilgisini aktaran Rektör Demir, bu başlıklar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. Sadece beceri kazanmanın hayatı göğüslemeye yetmeyeceğini belirten Rektör Demir, becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, milli tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerektiğini vurguladı. Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde düzenlenen ilk ders sunumu, Rektör Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.