“Filistin'e canımızla malımızla destek olmalıyız”

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, Filistin direniş hareketlerinin zaferini kutlamak, siyonist işgal rejiminin saldırını lanetlemek amacıyla düzenlene kitlesel basın açıklamasına katılanlar duygularını paylaştı.

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 22.05.2021 10:41:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına katılan çok sayıda kişi, Filistin'deki zaferi kutlayarak bir kez daha işgal rejimini telin etti. Filistin direnişinin güçlenerek devam etmesi için bütün İslam ülkelerinin hep beraber hareket etmesi gerektiğini belirten halk, Mescid-i Aksa'nın bütün Müslümanların davası olduğunu hatırlattılar. Filistin ve Gazze'den gelen güzel haberlerden mutlu olduklarını belirten HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanımız Ahmet Cemil İptaş, zulme uğrayanların sesi olmaya devam edeceklerini söyledi. İptaş, "Zorlu dönemlerde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmamanın hüznünü yaşıyoruz. HÜDA PAR olarak dünyada yaşayan bütün mazlumların ve zulmüme uğrayanların yanında ve sesi olmanın onurunu yaşıyoruz. Batman halkı da en baştan beri bütün duyarlılığıyla gereken gayreti gösteriyor. Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü gündemimizden düşürmememiz lazım. Alınan bu zafer bizim için sevindirici ama işgal ve zulüm devam etmekte. İnşallah bu kitlelerle beraber Mescid-i Aksa'nın da özgür ve hür olduğu bir zamanda orada olmayı Allah bize nasip eder" dedi.

“İSRAİL'İN ZULMÜNÜ LANETLİYORUZ”

İşgal altındaki Filistin'de yaşananların kendilerini derin 0üzdüğünü dile getiren Naif Seyitoğlu, "Batmanlı olarak Filistin'deki kardeşlerimize desteklerimizi teyit etmek için buradayız. Filistin davası sadece bir Arap davası değildir. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların davasıdır. Bugün Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmaları çok önemlidir. Bizde bu birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına buradayız. İsrail'in zulmü karşısında Müslüman ülkelerin hep bir arada olmaları gerekiyor. Bir kez daha buradan İsrail'in zulmünü lanetliyoruz. Artık İsrail'e çelik bir yumruğun vurulmasına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

 “FİLİSTİN ÜMMETİN ŞEHRİDİR”

Batman Engellileri Koruma Derneği Başkanı Recep Tekçe ise "Filistin'e gidebilecek imkânımız olmadığı ve yanlarında olduğumuzu göstermek için buradan haykırıyoruz. Buraya Kudüs için feda olacağımızı göstermek için geldik. Filistin ümmetin şehridir. Burada sadece basın açıklaması yapmak yeterli değildir. Filistin'e canımızla, malımızla destek olmalıyız. Filistin'de olan fedakârlıklar Peygamberimizin sahabelerini bize hatırlatmaktadırlar."

“ZULÜM 70 YILDIR DEVAM EDİYOR”

"Sadece evde oturup haberleri izleyenler gibi değil de tepkimizi fiilen göstermeye geldik." diyen Yusuf Bozan, "Filistin'de yapılan zulüm yeni başlamadı 70 yıldır devam ediyor. Elhamdülillah uzun bir aradan sonra hep birlikte hareket edip ses çıkardılar. İslam ülkelerinkinde sadece sözlü kınama yapılması yetersizdir. Artık fiili bir şekilde İsrail’e müdahale edilmesi lazım. Bizde buradan Filistin'deki kardeşlerimizin yalnız olmadığını haykıracağız." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.