'ENERJİ ZİRVESİ' YAPILDI

Batman Üniversitesinin online olarak düzenlediği ‘Enerji Zirvesi’ne katılan Vali Hulusi Şahin, zamanında Karadeniz’deki HES’lere destek verdiği için pişman olduğunu belirtti.

Gündem Yayın: 20 Mayıs 2021 - Perşembe - Güncelleme: 20.05.2021 20:38:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen ve canlı olarak yayınlanan Enerji Zirvesi açılış oturumuna katılan Vali Hulusi Şahin, neredeyse tüm enerji türlerinin üretim aşamasında doğaya zarar verdiğini belirterek, Karadeniz’de kaymakamlık yaptığı dönemlerde HES’lere destek verdiği için pişman olduğunu belirtti. Rektör İdris Demir’in moderatörlüğünde, Vali Hulusi Şahin, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürü Murat Şimşek ve DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı’nın katıldığı oturumda konuşan Vali Şahin, Karbon bazlı enerjilerden daha yenilenebilir enerjilere doğru bir evrilmeyle karşı karşıya olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi; “Fakat şöyle bir yanılgıya öğrencilerimiz düşmesin, biz düştük onlar yaşamasınlar. Petrol kötü, kömür kötü, hidroelektrik çok güzel, jeotermal harika, HES muhteşem, böyle bir şey yok. Karadeniz’de kaymakamlık yapıyordum oradaki dereler sular çağlıyordu. O zaman küçük HES’ler yapılmalı deniyordu. Bizde destekliyorduk, tabi bu sular boşa akıyor diye. Yapıldı, ben pişmanım o zaman desteklediğim için. Çünkü o HES’lerin elektrik getirisi ile çevreye yaptığı tahribat arasında bir fayda maliyet analiz maliyeti yaptığımızda, hiç yapmasaydık daha iyiydi. Attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değmezmiş gibi bir algı içindeyiz. Hidroelektrik enerjisi sanki çok güzel bir enerjiymiş gibi duruyor ama onunda çevreye verdiği ciddi maliyetler var. En masum görünen rüzgar enerjisi bile panellerin göçmen kuşların rotalarını bozduğuna dair bir metin okumuştum. Dolayısıyla hiç birşeyin masum olduğunu söyleyemeyiz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.