‘EĞİTİM VE TARIMA DESTEKTE ÖNCÜ OLDUK’

BATSO Başkanlığı görevini sürdüren ve yeniden adaylığını açıklayan BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, yaptıkları hizmet ve yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu

Yaşam Yayın: 18 Eylül 2022 - Pazar - Güncelleme: 18.09.2022 10:48:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2018 Yılında coğrafi işaret için Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Marka ve Patent Kurumu'na başvuru yapıp Batman'ın ilk coğrafi işareti olarak Sason Çileğini tescil ettirdi. Sason’un Yeniköy köyünde 2007 yılında 15 dekarlık alanda 5 çiftçi ile tütün yetiştiriciliğine alternatif ürün olarak devlet desteğiyle çilek ekimine başlandığını belirten Başkan Demir, “2018 yılında Batman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Sason Çileğine ‘AB Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ alınması için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurduk. Yapılan başvurumuzun 2021 Haziran ayında onaylanmasıyla ‘Sason Çileği’ coğrafi işaret olarak tescillendi” şeklinde konuştu. Demir, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), BATSO’nun müracaat ile üretimi yapılan özgün tarım ve gıda ürünlerini tescil etmek amacıyla 2018 yılında TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi’ ne müracaat eden 14 üründen sadece Sason Çileğinin coğrafi işaret olarak tescillendiğini kaydetti.

“BATMAN’A İKİ OKUL KAZANDIRDIK”

Demir, Batman eğitimi ve gençliğine hizmet ve iyi bir gelecek hazırlamak adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği düzeyinde girişim ve çalışma yaptıklarını ve bunun sonucunda TOBB bünyesinde Batman’a iki okul kazandırdıklarını kaydetti. Batman’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak amacıyla yapmış oldukları girişimlere değinen Başkan Demir, “Batman’ın derslik ihtiyacına katkı sunmak ve geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimize daha sağlıklı ve uygun eğitim ortamı sağlamak amacıyla TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk. Girişimlerimiz sonucu 18 derslikli 1170 öğrencinin öğrenim gördüğü TOBB İlkokulu ve 16 derslikli 200 öğrenci kapasiteli TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ile pansiyon ve spor salonunu Batmanlı öğrencilerin hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.