EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ MÜJDESİ

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin birleştirilip ‘Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ dönüştürüldüğü duyurdu.

Sağlık Yayın: 21 Kasım 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 21.11.2020 09:51:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin birleştirilip ‘Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ dönüştürüldüğü duyurdu. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Eğitim ve Araştırma Hastanesi müjdesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca ile yaptığımız görüşmede, Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin entegre edilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesini talep etmiştik. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünün 20/11/2020 tarihli Olur’u ile ; 1- Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yeni hizmet binasına taşınarak, müstakil hastane statüsünün kaldırılması, 2- Yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin, Batman Bölge Devlet Hastanesine Ek Hizmet binası olarak bağlanması, 3- Batman Bölge Devlet Hastanesinin, T.C. Sağlık Bakanlığı Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi adı altında A1 hizmet rolünde toplam 810 yatak kapasite ile hizmet vermesi, hususları kararlaştırılmıştır. Bu kararla ilimizden başka illere yapılan sevkler en aza indirilecek, ilimizdeki hastalara verilen hizmetin kalitesi arttırılacak, hekim kadrosu güçlendirilecek, Eğitim ve Araştırma hastanemizde görevlendirilecek olan profesör, doçent ve doktora öğretim üyeleri de hastanede poliklinik hizmeti verecek ve ameliyatlarını gerçekleştirebilecektir. Talebimizin olumlu sonuçlanması için desteklerini esirgemeyen sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca’ya tüm Batmanlılar adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Eğitim ve Araştırma hastanemizin Batman’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diler, tüm hemşehrilerime saygılar sunarım” ifadelerine yer verdi.

“BU BİZE TIP FAKÜLTESİ’NİN HABERCİSİDİR”

Vali Hulusi Şahin, Sağlık Bakanlığı’nın onayıyla Batman Bölge Devlet Hastanesi ile yeni yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin birleştirilip 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kabulünü müjdeledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Hulusi Şahin, “Araştırma ve İhtisas Hastanesi’nin Tıp fakültesinin habercisidir” dedi. Vali Şahin, “Batman Araştırma ve İhtisas Hastanesinde bundan böyle daha kaliteli sağlık hizmetlerinin yanı sıra Uzman Doktor, Doçent ve Profesörlerden oluşacak kadrolara sahip olunacak. Bu da Batman ve bölgemiz için çok önemlidir. Bundan sonra siz uğraşsanız, uğraşmasanız da Batman'a Tıp Fakültesi gelecektir. Bu hususta başta Sağlık Bakanımız, Sağlık Bakanlığının yetkilileri, Milletvekilimiz, İl Başkanı, emeği geçenleri ve sağlık sorunlarını gündemde tutan Batman basını ile emeği geçenleri kutluyor ve bu dev yatırımın Batman'a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.