Düşen kayalar köy halkını tedirgin ediyor

Gercüş’e bağlı Boğaz köyünde ağırlığı tonlarca olan kayalar, yerinden koparak köye doğru yuvarlandı. Yağmur ile birlikte kayaların yerinden koparak evlere doğru yuvarlanması köylülere korku dolu anlar yaşatıyor.

Gündem Yayın: 27 Mart 2018 - Salı - Güncelleme: 27.03.2018 16:53:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

KÖYDE HERKES DİKEN ÜSTÜNDE

Kayaların evlere varmadan durması olası bir facianın önüne geçerken, köylüler bu korku ile yaşamanın kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Yağmurlu ve fırtınalı günlerde böyle tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını belirten köy sakinleri iki günde bir köyün üç tarafından kayaların yuvarlandığını söyledi. Köylüler, sabah-akşam kayaların yuvarlandığını ve gece yatarken bile tedirgin olduklarını belirterek, bazı akşamları ise korkudan yatamadıklarını ifade etti. Köylüler korkudan dağın eteğindeki evleri boşalttıklarını söyledi. Boğaz Köyü Muhtarı Abdülhakim Önal, "Şuan gördüğünüz gibi bu mezar taşların çoğu kırılmış. Gelen taş ve kayalardan dolayı hepsi kırılmış. Bu mezarlıkların etrafını tel ve direklerle ördük ama kayalar onları bile yıkıyor gelen taşlardan dolayı. Buradan yetkililere sesleniyorum bu köyümüze bir önlem almaları için ricada bulunuyoruz. Aynı zamanda kış ve bahar aylarında özellikle yağmur ve kar yağdığı zaman çok korkuyoruz, korkudan akşamları bile yatamıyoruz. Gördüğünüz bu taşlar dağlardan koparak köye doğru geliyor. Tonlarca ağırlıktaki kayalar mesafe olarak 30 metreye kadar evlerimize yakınlaştı" dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.