DEVA PARTİSİ KARDELEN VE MEYDAN’I DİNLEDİ

Siyaset Yayın: 12 Haziran 2022 - Pazar - Güncelleme: 12.06.2022 10:44:20
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, geniş katılımlı parti heyeti ile Kardelen ve Meydan Mahallesine çıkarma yaptı.  Mahalleli ve esnafın sorunlarını dinleyen İl Başkanı Melik Müjdeci, "Batman'ın her noktasındaki sorunları yerinde tespit etmek amacıyla sık sık ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda yeni bir mahallemizin oluşmasına katkı sağlayan Batman Emekli TOKİ'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdik ve muhtarımız ile görüşme sağladık. Bölgedeki TOKİ konutları sonrasında ciddi bir kentleşme yaşanmış durumda. Sayısız yeni inşaat bulunuyor. Bu da mahallemizin nüfusunun gün geçtikçe artması anlamına geliyor. Ancak bölgemizin ciddi altyapı sorunları ve  ihtiyaçları bulunuyor. Öncelikle eğitim vazgeçilmezlerimiz arasında. Ne yazık ki mahallede ciddi bir okul sorunu var. Hem ilkokul hem de ortaokul aynı binada eğitim görüyor. Bu da eğitimin niteliğini büyük oranda düşürüyor. Bir an önce okul ihtiyacının giderilmesi için çalışma başlatılmalı. Mahallemizde bir PTT şubesi yok. Burada açılabilecek bir şube kent merkezindeki diğer şubelerin de yükünü hafifletecektir. Ciddi bir ihtiyaca dönüşen taziye evi yok. Henüz mahalle altyapısı yeni yapılmış olmasına rağmen yollar ve kaldırımlar harabe içerisinde. Ne yazık ki mahallede önemli bir MOBESE eksikliği var. Bu da çeşitli suçlara adeta davetiye çıkartıyor. Aynı zamanda yeterli ışıklandırmanın yapılması da vatandaşlarımızın akşam saatlerinde de daha güvenle yaşamasına olanak sağlayacaktır" dedi.

“ŞEMSİYELİ SOKAK KADERİNE TERK EDİLMİŞ”

Batman Şemsiyeli Sokak'ta bulunan esnafları ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "İlimizin güzide sokaklarından bir tanesi haline gelen Şemsiyeli Sokağın adeta savaştan çıkmış halde olması büyük bir ayıptır. Şemsiyelerin bu hali sokaktaki yüze yakın esnafın işlerine büyük bir zarar vermiş durumda. Batman'da örnek hale gelmesi beklenen sokağın kaderine terk edilmiş olması, yetkililerin esnafımıza gösterdiği değeri ortaya koyuyor. Tamamen yıpranmış olan şemsiyelerin tekrar bu sorun ile karşılaşmaması için üzerlerinin kapatılması gerekiyor. Bu sayede hayat pahalılığı nedeniyle iş yapamaz hale gelen yüze yakın esnafımıza bir can suyu sağlanmış olur." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.