‘Demokrasi gündemli mücadele yürütmek istiyoruz’

Halkların Demokrasi Partisi, Genel Merkezin 15 Haziran'da yapacağı Demokrasi Yürüyüşüne ilişkin Basın ve STK ziyaretlerini sürdürüyor.

Siyaset Yayın: 12 Haziran 2020 - Cuma - Güncelleme: 12.06.2020 19:32:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP Batman  Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, görevinden uzaklaştırılan Eş Başkan Songül Korkmaz, HDP  İl Başkanı Ömer Kulpu, Merkez İlçe Başkanı Gurbet Doğan ve Parti Yöneticisi Mirza Özkan gazetemizi ziyaret etti. Milletvekili  Tiryaki, ''Demokrasi gündemli  bir mücadele yürütmek istiyoruz'' dedi.

15 Haziran'da  Edirne ve Hakkari'den  başlayacak yürüyüşün 20 Haziran'da Ankara'da tamamlanacağını belirten Milletvekili Tiryaki, ''Yanımızda tek bir insanın kalmaması için insanlar korkutuluyor, darp ediliyor. Neredeyse tüm illerde toplantı ve açıklama hakkını yasaklayacak kararlar alınıyor. Sosyal mesafede bile gözaltına alınma derecesine gelinmiş, bunun karşısında olmamız lazım. Türkiye'de ortam her geçen gün durum kötüye gidiyor.  Hakkari ve Edirne'den başlayacak yürüyüşümüz Demokrasi gündemli bir yürüyüş olacaktır'' dedi.  Geçtiğimiz hafta Batman'a gelen HDP  Eş Genel Başkanı  Mithat  Sancar'ın Batman'da moral bulduğunu  belirten Tiryaki, Eş Genel Başkanın  Batman'dan  Bölge turuna başlaması bizim için sevindiriciydi. Bir süredir 'Biz bize' etkinliği başlattık.  15-20 Haziran tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladığımız Demokrasi Yürüyüşü için kentteki basın kuruluşları ve STK'ları ziyaret turlarımız devam edecek” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.