ÇOCUK YOĞUN BAKIMDAN BİR İLK DAHA

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yaklaşık 1 yıldır kritik çocuk hastaların takibini yapıyor.

Gündem Yayın: 28 Haziran 2022 - Salı - Güncelleme: 28.06.2022 14:17:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi yaklaşık 1 yıldır kritik çocuk hastaların takibini yapıyor. Daha önce de çocuklarda ilk kez uygulanan yöntemleri Batman ve hastaneye kazandıran çocuk yoğun bakımda yeni bir ilke daha imza atıldı. Tıp literatüründe Plazma Exchange olarak tanımlanan ve halk arasında Kan Değişimi olarak bilinen yöntem Batman’da ilk defa Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde başarıyla gerçekleştirildi. Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Sinan Yavuz, "Kan değişimi işlemi çok ağır nörolojik hastalıklar, karaciğer bozuklukları, zehirlenmeler, kanama bozuklukları gibi durumlarda kullanılmaktadır. Hastadan alınan kirli ve hastalık nedenini oluşturan kan hücreleri vücuttan temizlenerek yerine taze hastalıksız kan hücreleri verilmektedir. İşlemin yapılabilmesi için kritik hasta takibi yapılabilen merkezler gerekmektedir. Yoğun bakımımızda artık bu şekilde ciddi hastalıklar sevk edilmeden takip ve tedavi edilebilmektedir. Sadece büyük üniversite hastanelerinde yapılabilen bu işlemi biz ağır nörolojik problemi olan 15 yaşındaki hastamızda başarıyla 3 seans halinde uyguladık. Yoğun bakım sürecini atlatan hastamızın normal servise devrini planlamaktayız" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.