Çepni'den işten çıkarılan işçiler soru önergesi

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Batman’da çeşitli tekstil atölyelerinde çalışan işçilerin sendikalı olduktan sonra işten atılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Gündem Yayın: 15 Aralık 2019 - Pazar - Güncelleme: 15.12.2019 12:50:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Batman’da çeşitli tekstil atölyelerinde çalışan işçilerin sendikalı olduktan sonra işten atılmasını Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Çepni; “Batman’da H&M, C&A, Zara ve NEWLOG gibi uluslararası tekstil firmalarının işlerini yapan Taşkın Tekstil, Gamateks, Algoda Tekstil, Zen Tekstil işçileri, insana yakışır ücret talebi, kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi gibi nedenlerle sendikal örgütlenmeye gitmişlerdir. Adı geçen firmalarda çalışan tekstil işçileri, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartılmışlar, baskıya, mobbinge uğramışlardır. Bu sektörde iş başvurusu yapanlardan zorunlu olduğu söylenerek e-devlet şifreleri istenmekte daha önce sendikaya üye olup ayrılmış olsalar bile işe alımları yapılmamaktadır. Sendika ile ilişkisi olan emekçilerin Batman Organize Sanayi olmak üzere diğer tekstil fabrikalarında da çalışmalarının engellendiği iddia edilmektedir.  Batman’da tüm tekstil firmalarının sendikalı işçilere karşı birlikte hareket etmeleri işçilerin büyük mağduriyetler yaşamasına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.