‘Çay havzasında OSB kurulması fikri doğru değil’

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Batman Çayı havzasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması fikrini doğru bulmadıklarını söyledi.

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2022 - Pazar - Güncelleme: 28.08.2022 10:18:48
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Argunağa, “Son günlerde Batman Çayı kenarında Organize Sanayi Bölgesi oluşturmaya yönelik bazı basın kuruluşlarında çıkan  kimi haberler bizi oldukça endişelendirmiştir. Organize sanayi; bir yönüyle yeni üretim sahası, istihdam alanı olarak bilinse bile, öte yandan  çevre kirliliği ve atıklar demektir. Her Organize Sanayideki fabrikalarda ister istemez üretim esnasında atıklar sebebi ile kirlilik oluşmaktadır” dedi.  İçme suyu ihtiyacının karşılandığı su havzasının Batman Çayı kenarında olduğundan korunmasının kanun gereği olduğunu belirten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Çevre şehircilik, DSİ, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri başta olmak üzere ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili mevzuatlara riayet etmelerinin gerektiğini söyledi. Aksi yönde çalışmalara karşı tepkisiz kalmayacaklarını ifade eden Argunağa, “İçme-Kullanma Suyu Havzası Koruma Planı Hazırlanmasına Dair Usul Ve Esaslar Tebliği" Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İçme-kullanma suyu koruma planları ile koruma-kullanma dengesi çerçevesinde havzaya özgü tedbirler belirlenerek içme suyu kaynaklarının gelecek nesillere aktarılması sağlanmaktadır. Bu nedenle, her bir içme-suyu havzası özelinde koruma planının hazırlanması önem arz etmektedir. Batman’a içme ve kullanma suyu sağlayan havzanın yukarılarında, çay kenarlarındaki alanların Organize Sanayi Bölgesi için tahsis edilmesini doğru bulmuyoruz. Organize Sanayinin yer tahsisi için kentte daha güzel yarınlar için çabalayan sivil toplum ve demokratik kitle kuruluşlarıyla istişare yapılmasını öneriyoruz. İşsizlikle mücadelede yeni istihdam alanlarının su havzalarından uzak uygun alanlarda oluşturulmasına yönelik her çalışmayı desteklemeyi görev biliyoruz. Daha temiz ve daha yaşanabilir bir kent için gönüllülük temelinde mücadele veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak; kentimizin gelişmesi, kalkınması, ekonomik olarak kendine yetmesi, işsiz insanlarımızın iş sahibi olması için yeni istihdam alanlarının oluşturulmasına ve mesire alanlarının kazandırılmasına yönelik her çalışmayı takdirle karşıladığımızı ifade etmek isteriz. Bu kapsamda Belediye tarafından yapımı devam eden Batman Çayı kenarındaki 170 dönümlük istiklal Parkı çalışmasını takdir ediyoruz. Şayet Batman çayı kenarında bir düzenleme olacaksa bu tarz çalışmalar olmalıdır. Batman Çayı kenarında organik tarım için çalışmalar yapılması ve şehrimizin ihtiyacı olan hobi bahçeleri ile mesire alanları gündem oluşturmalıdır” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.