‘Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma’ seminerleri başladı

Batman’da fabrikalarda çalışan işçi ve işverenlere yönelik Türkiye’de bir ilk olan “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma” seminerleri başladı.

Yaşam Yayın: 19 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 19.09.2019 14:33:53
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Batman İŞKUR İl Müdürlüğü ve Batman İl Müftülüğü işbirliğiyle fabrikalarda çalışan işçi ve işverenlere yönelik “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma” temasıyla seminerler düzenleniyor. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan seminerlerin, yıl boyunca tüm işçi ve işverenlere yönelik devam edeceği öğrenildi. Bir tekstil fabrikasında startı verilen seminere; Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, İl Müftülüğü vaizleri, tekstil çalışanları ve işverenler katıldı.İl Müftüsü Turgut Erhan ile İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, seminer ile ilgili kısa bilgilendirmelerde bulundu. Ardından bir erkek ve bayandan oluşan İl Müftülüğü vaizleri ise “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma” temasıyla seminer verdi. Seminerle ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Turgut Erhan, seminerde 10 vaizin görevlendirildiğini söyledi. Halka dini konuları doğru bir şekilde aktarmak için çaba gösterdiklerini belirten Müftü Erhan, “İslam dininin itikat, ibadet ve ahlak esaslarıyla ilgili işler yürütmek; toplumu din konusunda aydınlatmak Müftülüğümüzün en önemli görevlerindendir. İnsanlarımızı aydınlatmak amacıyla bizler de ilimizde elimizden gelen gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Bu manada İŞKUR İl Müdürlüğümüzle beraber ilimizde bulunan fabrikalarda beraberce bir manevi kalkınma adı altında halkımıza doğru bilgiyi aktarmak amacıyla bir program tertip ettik. Bu manada ilk programımızı gerçekleştirmiş olduk” dedi. İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, düzenledikleri seminerin Türkiye’de bir ilk olduğunu kaydetti. İnsanın sadece maddi değil manevi kalkınmaya da ihtiyacının olduğunu söyleyen Eviz, bu kapsamda böylesi bir etkinlik tertiplediklerini belirtti.

“MANEVİ DUYGULAR İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTIK”

Eviz, “Çalışma Hayatında Manevi Kalkınma adı altında bir dizi program düzenliyoruz. İl Müftülüğümüzün vaizlerinin katıldığı seminerlerde işçilerimize, işverenlerimize çalışma hayatının huzur, manevi boyutunu arkadaşlarımız aktarmaya çalışacaklar. Bu programı düzenlerken şunu hedefliyoruz; kuşkusuz modern çağda insan teknolojilerle donatılmış bir varlıktır. Ancak teknoloji hiçbir zaman insanın yerine geçemez ve insan robot değildir varsayımıyla biz insanı manevi anlamda, duyguları anlamında, inanç ve düşünceleri anlamında onları desteklemek için böyle bir çalışmaya koyulduk” ifadelerini kullandı. İşçilerimiz, işverenlerimiz bu semineri memnuniyetle karşıladı. Umarım Batman’ın çalışma hayatına da bir katkı sağlamış olur. Üretimin, kalkınmanın sadece maddi anlamda olmadığı, insan denen unsurun aslında manevi kalkınmaya da ihtiyacı olduğu bir gerçekliktir. Bu yönde bir dizi etkinlik devam edecek. Yıl boyunca bir program çerçevesinde, bütün işletmelerimizle işbirliği yapılarak devam edecek. Bu seminerlerin Batman’ımıza, iş hayatımıza, işverenlerimize, çalışanlarımıza fayda vermesini diliyorum” şeklinde konuştu. Seminere katılan işverenler ve işçiler, bu tür seminerlerin çok faydalı olduğunu, sık sık devam etmesi gerektiğini belirttiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.