BUĞDAYDA YÜZDE 90 KAYIP

Kurak geçen bir sezonla birlikte buğday üreticileri, yüzde 90 kayıp verdiklerini açıkladılar.

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2021 - Pazar - Güncelleme: 23.05.2021 11:23:20
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yaşanan kuraklıktan en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki çiftçilerin etkilendiğini belirten üreticiler, son yılların en kurak sezonunu yaşadıklarını belirterek, Kış sezonunun ardından çok cılız yağan bir-iki yağışın tarlalara yeterli gelmediğinden buğdayların boy atmadığı ve başak vermediğini söylediler. Batman Kuyubaşı mevkiinde 40 dönümlük alanda buğday ektiğini belirten H. Nayif Süleymanoğlu, ''Kurak bir sezon geçirdik, susuzluktan buğdaylar tamamen kurumuş bir vaziyete gelmiş durumda. Mercimek ve arpa alanları nispeten kendini kurtarmış durumda ama buğdayda yüzde 90 kayıp verdik'' dedi. Öte yandan Süleymanoğlu, buğday tarlasına hayvanlara yem sağlansın diye biçerdöver salacağını belirtti.

FISTIKLARA TAŞIMA SUYU

Batman'ın ilk fıstık ekicilerinden olan H. Naif Süleymanoğlu, 40 yıl önce başladığı fıstık ağaçlarına aldığı su tankıyla suladığını belirtti. Kuyubaşı mevkiindeki çiftlik alanında bulunan 6 bin fıstık ağacını taşıma suyuyla suladıklarını ifade eden Süleymanoğlu, aksi halde 40 yıllık fıstık ağaçlarını kaybedeceğini ve hiçbir mahsul alamayacağını söyledi. Süleymanoğlu, ''Yıllardır çiftçiliğin her alanında yetiştiricilik yapmaktayım. Bu yıl ülke genelinde barajların kuruduğu, suların çekildiği bir sezon geçirmekteyiz. Mahsullerimizi kaybetmemek için büyük gayretler sarf ediyoruz'' diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.