Briketçilerin sorunları masaya yatırıldı

Batman Belediyesi, Batman-Diyarbakır çevre yolu su kuyuları mevkiinde faaliyet gösteren bims, briket, parke taşı imalatçılarıyla toplantı düzenledi. Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Hedekoğlu, İşletme ve İştirakler Müdürü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Yaşam Yayın: 14 Kasım 2019 - Perşembe - Güncelleme: 14.11.2019 22:41:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, bu sektörde çalışan yaklaşık 30 firma yetkilisi katılıp, yer ile ilgili sorunlarını ve taleplerini ilettiler. Mevcut yerin alan olarak yetersiz olması, su havzasına yakın olmasından dolayı yer altı sularının kirlenmesine ve şehrin girişinde olması nedeniyle de görüntü kirliliğine yol açtığını belirten yetkililer, bu sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunulduğunu belirtti. Toplantıya katılan imalatçılar, sadece Batman’a değil, bölgeye de hitap ettiklerini belirterek, hem istihdam hem de ekonomik açıdan Batman’a fayda sağladıklarını ancak kendilerine tahsis edilen mevcut alanın yetersiz olduğunu Batman’daki kurum ve kuruluşlardan taleplerinin; ulaşım, altyapı, enerji sorunu çözülmüş en az 200 dönümlük bir arazinin kendilerine tahsis edilmesi yönünde beklentilerinin olduğunu dile getirdiler. Belediye Başkan Yardımcısı Hedekoğlu; “Belediye olarak bu sektörün gelişimi ve geleceği için tüm kurumların işbirliği içerisinde bu soruna çözüm bulmaları gerekmektedir. Batman Belediyesi olarak imkânlarımız ölçüsünde her türlü desteğe ve işbirliğine hazırız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.