BİRLİK SU VERMEDİ, MISIR TARLALARI KURUDU

Gündem Yayın: 12 Haziran 2022 - Pazar - Güncelleme: 12.06.2022 10:51:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bismil'e bağlı Sinan Köyündeki çiftçiler, Batman Barajı Sağ Sahil Sulama Birliği’nin zamanında vermediği su yüzünden tarlalarının kuruduğunu belirterek, çektikleri kredilerden dolayı icralık halde olduklarını söylediler.

“TEK GEÇİM KAYNAĞIMIZ TARIM”

Batman Barajı Malabadi Köprüsünden gelen sağ ve sol sahil sulama kanallarına verilen suların yetersizliğinden Sinan köyündeki mısır ekili alanların çoğu susuzluktan kurudu. Sağ sulama kanalından su alan çiftçiler yaşanan teknik arıza ve suyun zamanından verilmediğinden dolayı mısır tarlalarının tamamen yandığını belirttiler.  Bismil'e bağlı Sinan köyündeki çiftçiler tek geçim kaynaklarının tarım olduğunu belirterek sezonun başlamasıyla birlikte icar ettikleri topraklara büyük emek verdiklerini söyledi.  Sulama Birliği Yöneticisi kayyımın zamanında ovaya su vermediğini belirten Kenan Kaçmaz, ''25 yıldır bu köyde çiftçilik yapıyorum. Kayyım öncesi yıllarda Batman barajından ovaya verilen sularla ekinlerimizi ekip biçiyorduk. Bu sezon ovaya su geç verildiğinden yüzlerce dönüm araziye ve ektiğimiz mısırlar ne yazık ki yandı. Bu saatten sonra su verilse bile bir faydası olmayacak. Sulama Birliği’ne borcum olmamasına rağmen  benden habersiz  mazot ve gübre desteği olan gelen param bile hesabımdan çekilmiş. DSİ bu saatten sonra bize su verse bile ekinlere faydası olmayacak” dedi.

“BORÇ ALTINDAYIZ”

Sinanlı çiftçilerden Kenan Kaçmaz, Beyhan Kaçmaz ile Veysi Çetin yeni sezon öncesi icar ettikleri mısır tarlalarına zamanında su verilmemesinden ötürü ekili alanlarının tamamının susuzluktan kuruduğunu  söyledi. Mısır ekicileri Kaçmaz ve Çetin, ''Çektiğimiz krediler sonucu traktör ve arabalarımıza bankalarca haciz konulmuş durumda. Arabam ve traktörüm bir yana gübre ve mazot için bankadan çektiğim 500 milyon liraya neyle ödeyeceğiz. Devlet büyüklerimiz boş bulduğunuz en küçük bir alanı bile ekin biçin diyor, ekipte biçemeyeceğimiz ürünün hesabını kim verecek? Yetkililerin sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.