Biriken sular dibe vurdu

Hasankeyf, Veysel Eroğlu Ilısu barajında enerji üretimi nedeniyle tutulan sular bir anda denize dönüşürken, mevsimin kurak geçmesi ve enerji üretimi nedeniyle 6 ayda denize dönüşen baraj havzasındaki sular yeniden eski haline dönüştü.

Gündem Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 18:54:05
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Hasankeyf, Veysel Eroğlu Ilısu barajında enerji üretimi nedeniyle tutulan sular bir anda denize dönüşürken, mevsimin kurak geçmesi ve enerji üretimi nedeniyle 6 ayda denize dönüşen baraj havzasındaki sular yeniden eski haline dönüştü. Baraj havzasındaki bir çok yerleşim alanının sular altında kalmasının ardından bölgedeki bir çok alan yeniden gün yüzüne çıkarken Hasankeyf yolundaki bir çok noktaya DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından dikilen uyarıcı levhalar ve liman olarak kullanılması düşünülen bazı bölgelerde su tamamen dibe vurdu. Hafta sonunda kısıtlamalardan ötürü hafta içini fırsata çeviren bazı vatandaşlar, piknik amaçlı suların çekildiği alanlara indikleri gözlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.