Batmanlı yönetmen Ergül’e ödül

Batmanlı yönetmen Ali Ergül’ün ‘Kumun Gecesi’ (Şeva Xîzê, 2019) isimli belgeseli Berlin Bağımsız Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülünü kazandı.

Gündem Yayın: 10 Ocak 2021 - Pazar - Güncelleme: 10.01.2021 16:47:08
Editör -
Okuma Süresi: 37 sn.
Google News

Batmanlı yönetmen Ali Ergül’ün ‘Kumun Gecesi’ (Şeva Xîzê, 2019) isimli belgeseli Berlin Bağımsız Film Festivali'nde en iyi belgesel ödülünü kazandı. Ergül’ün Kot kumlama atölyelerinde çalışıp, silikozis hastalığına yakalanan işçilerin hikâyesini anlattığı filmi ödüle layık görüldü. Yönettiği film ve belgesellerle birçok ödül alan Batmanlı yönetmen Ali Ergül imzalı (Şeva Xîzê, 2019) ‘Kumun Gecesi’ belgeseli Berlin Bağımsız Film Festivali’nde En İyi Belgesel ödülüne değer görüldü. Belgesel, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde silikozis hastalarının yaşamlarına odaklanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.