Batman Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Demir oldu

Batman Üniversitesi rektörlüğüne aslen Batman’ın Gercüş ilçesi doğumlu olan Batmanlı Prof. Dr. İdris Demir atandı.

Yaşam Yayın: 06 Şubat 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.02.2021 10:25:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi rektörlüğüne aslen Batman’ın Gercüş ilçesi doğumlu olan Batmanlı Prof. Dr. İdris Demir atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 31382 sayılı Resmi gazetede yayımlanan karar gereği Batman Üniversitesi rektörü değişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 üniversiteye rektör atarken, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi  Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi olan Porf. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinin yeni rektörü oldu.

PROF. DR. DEMİR'İN AKADEMİK KARİYERİ

Gazi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ilk yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. İkinci yüksek lisansını Dundee Üniversitesi Enerji, Petrol, Maden Hukuku ve Politikası Merkezinde (Centre for Energy, Petroleum and Mineral Law and Policy) tamamladı. Doktora derecesini Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. 2016-2017 akademik yılında İngiltere’de Oxford Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 2009-2013 yılları arasında Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2013-2019 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev aldı. Halen akademik çalışmalarını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde devam ettirmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.