Batman Üniversitesi büyümeye devam ediyor

Eğitim Yayın: 17 Ağustos 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 17.08.2022 18:27:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Tercih Sonuçlarının açıklanmasının ardından Batman Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 98.2 oranına ulaştı.

YENİ AÇILAN BÖLÜMLERİN KONTENJANLARI DOLDU

3 Bin 672 öğrenci daha Batman Üniversitesi ailesine katılırken boş kalan kontenjan sayısı 67 olarak belirlendi. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde boş kalan kontenjan sayısı 430 iken yüzde 88 genel doluluk oranına ulaşılmıştı. 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde lisans doluluk oranı yüzde 67.6, ön lisans doluluk oranı yüzde 97 olurken tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte lisans doluluk oranı yüzde 94.9, ön lisans doluluk oranı ise yüzde 99.8’e ulaştı. Ön lisansta Batman Üniversitesini 2 bin 472 öğrenci tercih ederken lisans öğrencilerinin bin 200’ünün tercihi ise Batman Üniversitesinden yana oldu. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, artan öğrenci sayısının sevindirici olduğunu söyledi. Batman Üniversitesinin tüm bölümlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Rektör Demir, yeni açılan bölümlere olan talep sonucunda tüm kontenjanların dolduğunu açıkladı. Rektör Demir açıklamalarına şu şekilde devam etti: “34 lisans 80 ön lisans olmak üzere 114 okul birincisi öğrencimiz üniversitemizi tercih etti. Yeni açılan İktisat, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (İngilizce), Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği, Sason Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Çocuk Gelişimi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Laborant ve Veteriner Sağlık Programı, Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi ve Makine Programı kontenjanlarımız öğrencilerimiz tarafından tercih edilerek yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 3 bin 739 olan toplam kontenjanımız 3 bin 672 öğrenci tarafından tercih edildi. Boş kalan kontenjanlarımızın ise ek kontenjan tercihleri ile dolacağını düşünmekteyiz.” Enerji alanında ihtisas üniversitesi olan Batman Üniversitesinin alanında uzman akademik kadrosuyla eğitim vermeye hazır olduğunu dile getiren Rektör Demir, tercih sonuçlarının öğrencilerimiz, üniversite ve şehir için hayırlı olmasını dileyerek öğrencilere 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde başarılar diledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.