BATMAN'DAN UÇAKLAR DEĞİL, BİLET FİYATLARI UÇUYOR

Uzun zamandan beri sıkıntısı çekilen Batman'daki uçak sefer sayıları Yaz aylarının başlamasıyla daha da sıkıntılı bir sürecin yaşanmasına neden oldu.

Gündem Yayın: 19 Haziran 2022 - Pazar - Güncelleme: 19.06.2022 15:29:50
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Uçak sefer sayısının yanı sıra bilet fiyatlarının astronomik rakamlarda olması vatandaş ve esnafları daha da zora bıraktı.

“UÇAK BİLET FİYATLARI ÇOK PAHALI”

Aylar öncesi Antalya ve İzmir seferlerinin iptalinin ardından sadece İstanbul ve Ankara uçak seferlerinin yapıldığı Batman'da vatandaş esnaf ve iş insanları çevre illerdeki hava meydanlarından uçmak zorunda kalıyor. Batman'dan yer bulamayan bir çok vatandaş ve esnaf bölgedeki diğer havaalanlarını kullanmak zorunda kalıyor. Bilet fiyatlarının da çok yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, Haziran ayında Batman-İstanbul bilet fiyatının 1200 ila 1500 lira arasında değiştiğini, Temmuz ayının ilk ve ikinci haftasında da bilet fiyatlarının 2 bin lira civarından olduğuna dikkat çekti. Vatandaş ve esnaflar, “Batman'dan merkezlere bilet bulamıyoruz. Çevre illerden bilet bulmamız masrafımızı daha da katlamakta. Yetkililerin bu soruna duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dediler. Konu ile ilgili görüştüğümüz BATSO Başkanı Abdulkadir Demir ve esnaf temsilcileri de kentin en önemli gündem maddelerinden birinin de uçak sefer sayları ve bilet fiyatlarının olduğunu söylediler.

Abdulkadir DEMİR-BATSO Başkanı

“Yaz aylarının başlamasıyla Batman'daki uçak seferleri sıkıntısı yeniden baş gösterdi. Batman'da hastası olan ve merkezlere gitmek zorunda kalan en çok mağduriyeti yaşayan vatandaşların yanı sıra esnaf ve iş insanı da sefer sayısı yetersizliğinden etkilenmekte, bu da çok ciddi bir sorun. Batman Ticaret ve Sanayi odası olarak bu sorunu diğer illerimizle birlikte TOBB'nun genel merkezi ve bölge illeri istişare toplantılarında bu konuyu dillendirip gündeme getirmekteyiz. Batman ve bölge vatandaşlarının yanı sıra Batman İş Dünyası da bu konuda ciddi anlamda etkilenmekte. Bu sıkıntının farkındayız ve takipçisiyiz. Batman-Ankara seferlerinin aktarmalı oluşu da ayrı bir eziyet ve zulümdür. Üst düzey görüşmelerimiz devem etmekte. Batman başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinin çoğunda bu sorun yaşamaktadır.”

Sadık ÇİFTÇİ-Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

“Batman'ın en önemli gündem maddelerinden biri de uçak sefer sayısının az ve bilet fiyatlarının yüksek oluşudur. Bu konuyu daha öncede gündeme getirmiştik. Yaz ayı ve turizm sezonu olması itibariyle uçakların dış hatlara ve turizm beldelerine yönlendirme bilgisini almaktayız. Bu durum turizm beldelerine canlılık ve hareketlilik kazandırırken Batman ve bölge illerinin vatandaş ve esnaflarına zarar vermekte. Batmanlı esnaf İstanbul ve Ankara'ya gitmek için çevre illere gitmek zorunda kalıyor, bu da onlara yük ve zaman kaybına neden olmakta. En azından mevcut seferlere haftada bir veya iki kez ek sefer yapılmalı.”

Şevki TAŞ-Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı

“Son dönemde Batman'daki uçak sefer sayısı kentin ekonomisini olumsuz yönde etkilemeye başladı. Nüfusu 600 bin civarında olan Batman'da sadece Ankara ve İstanbul seferleri yapılmakta. Mevcut seferlerde bilet bulmak ayrı bir sorun. Bayrama yaklaşık 1 aylık süre kalırken esnaflar İstanbul, Ankara ve İzmir'e gidip mal almaları gerektiğini ancak seferlerin olmadığı ve fiyatların yüksek oluşundan sitem etmekte. Elbette bu durum kentin de ekonomisini etkilemekte. Batman'daki bir çok esnaf odası ve STK temsilcileri de Ankara'daki yapılan mesleki toplantılara sefer azlığı nedeniyle katılamamakta veya çevre illerden gitmek zorunda kalıyor.”

Adnan BAYTAR-Ayakkabı Mağazası

“Batman nüfusu 600 bin civarında. Burada yüzlerce yabancı görevli ve memur görev yapmakta Güneydoğu’nun en huzurlu illerinden biri olan Batman'da ne yazık ki uçak sefer sayısı ve bilet fiyatları istenilen düzeyde değil. Özellikle bizim gibi esnaflar ulaşımdan dolayı sıkıntılı günler geçiriyoruz. Batman'dan uçak bulamadığımız İstanbul ve İzmir'e bölgenin farklı illerinden gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da hem zaman kaybımız ve ekstre harcamalarımıza yansımakta. Komşu il Diyarbakır'da bir çok esnaf İstanbul ve İzmir'deki alış verişini aynı günde yapıp işinin başına dönüyor ama bizler bu imkana sahip değiliz. Batman gerçek manada sahipsiz bir il.”

Vehbi OK-Giyim Konfeksiyon

“Batman yıllardır bu sıkıntıyı çekmekte. Esnaf olarak sık sık İstanbul ve İzmir seyahatlerimiz mesleğimiz gereği olmakta. En büyük sıkıntılarımızın başında uçaklarda yerin olmayışı. Karayolunu tercih ettiğimizde çok zaman kaybına uğramaktayız ve işlerimiz aksamakta. Van, Diyarbakır ile Van illerinde günlük onlarca sefer yapılırken Batman sadece İstanbul ve Ankara seferleriyle sınırlı, bu da hem bizi hem vatandaşı zorda bırakmakta. Bayrama yakın bir süreç içerisindeyiz. Bir çok esnaf arkadaşımız günler öncesi rezervasyon yapmak zorunda, bunun yanı sıra bilet fiyatları cep yakmakta. Yetkililerin, esnaf ve vatandaşların bu çığlığına ses vermeli.”

Mehmet Nesrullah TUNÇ-Mobilya Sektörü

“İş icabı Batman’dan İstanbul’a ayda bir seyahat ediyorum. Uçak biletlerimizi 10 gün önceden kesmek zorunda kalıyorum. Daha kötüsü sefer saatleri akşam olduğu için Diyarbakır’dan seyahat ediyorum. Bunun haricinde fiyatları da çabası. Bizim istediğimiz erken saatlerde uçak sefer sayılarının arttırılması. Batman konum itibariyle hem iş, hem de normal seyahat eden vatandaşların yoğun olduğu bir şehir. Şu an şehrimize gelen misafirler otellerde boş yer bulamıyor. Buradan da anlaşıldığı üzere büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Ben bu standart dışı tarifelerin yetkililer tarafından bir an önce ciddi adımlar atmasını rica ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.