‘BATMAN BUNU HAK ETMİYOR’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, uçak seferlerinde çok ciddi sıkıntıların yaşandığını söyledi.

Gündem Yayın: 13 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 13.02.2020 18:15:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ASKON’DAN 2 UYARI

ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, 600 bini geçen nüfusu ile Türkiye’nin hızla büyüyen şehri olan Batman’ın çağdışı sorunlarla karşılaştığını söyledi.  İstihdam alanları için işadamlarının sıra beklediği, her gün yeni fabrikaların kurulduğu Batmanda; mevcut bazı sorunlar bu büyümeyi sekteye uğrattığını ifade eden Nasıroğlu; “Özellikle; Batman’ı Türkiye ve dünyaya bağlayan en önemli ulaşım aracı olan uçak seferlerinde çok ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Daha önce Antalya ve İzmir’e yapılan seferlerin kaldırılması yetmiyormuş gibi, Ankara ve İstanbul sefer sayılarının da düşürülmesi sorunu daha da katmerleştirmiştir. İşadamlarını Batman’a yatırıma davet ediyoruz, bize sordukları il soru uçak seferleri? Diyarbakır, Mardin ve çevre illerde uçak bileti almaya çalışanların çektiği işkenceye dönüşmüştür. Öte yandan Türkiye’de en pahalı uçak biletini alan Batmanlıya yapılan reva mı? Hastası olandan, okuluna yetişmeye çalışan öğrenciye, işadamından acilen il dışına gidip gelmeye gereksinim duyan herkes bu sıkıntıyı yaşıyor. Defaatle yapılan çağrılar yerine ulaşmadığı gibi bu sorun; Batman’ın sahipsizliğin bir göstergesi değil midir? Şehrin bu önemli sorunu gün be gün artarken bu kez DEDAŞ’ın kesintileri bir diğer önemli sorunu teşkil etmiştir. Yoğun kesintiler halkın gündelik yaşamını olumsuz etkilediği gibi üretime dahi zarar vermiştir. DEDAŞ’ın adeta ‘zulme’ dönüşen sistemi Batmanlıyı cezalandırma politikası halini almıştır. ‘Kaçak’ bahanesine sığınan DEDAŞ’ın yer altı çalışması yaptığı ve kaçağı önlediği yerlerde de yoğun kesinti olduğunu bizzat görmekteyiz. Sonuç itibariyle Batman uçak seferlerinde ve DEDAŞ’ın uygulamalarından dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Batman halkı bunu hak etmiyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.