Başörtü düşmanlığına tepki

Başörtülü kadınlara yönelik saldırılara tepki gösteren TESSEP Dönem Başkanı Arzu Demir, "Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklardır" dedi.

Gündem Yayın: 18 Kasım 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 18.11.2019 14:58:21
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Başörtülü kadınlara yönelik saldırılara tepki gösteren TESSEP Dönem Başkanı Arzu Demir, "Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklardır" dedi. Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Dönem Başkanı Arzu Demir, yaptığı yazılı bir açıklamayla son zamanlarda Türkiye'de başörtülü kadınlara yönelik artan saldırılara tepki gösterdi. İstanbul Karaköy ve Beşiktaş'taki başörtülü kadınlara yönelik saldırıları anımsatan Demir, bu saldırıların bilinçli olduğuna işaret etti. Tesettüre karşı saldırılarda duyarlılığın artması gerektiğini belirten Demir, "Peş peşe gelen ve tüm Türkiye gündemini meşgul eden başörtülü bayanlara saldırı vakalarının kendiliğinden gelişen olaylar olduğuna inanmıyoruz. İlk saldırı failinin yakalanamaması diğer saldırıyı da tetiklemiştir. Bu tür saldırıları, aynı zihniyete sahip kişilerce startı alınmış durumlar olarak değerlendiriyoruz. TESSEP olarak yetkili kurum ve kuruluşlara çağrımız; sadece kişisel duygular ile yapıldığına inanmadığımız bu saldırıların bir an önce derinlemesine araştırılıp varsa sistematik saldırıların önüne geçilmesi sağlanmalıdır. Laik zihniyetin arkasına sığınıp başörtüsü saldırısı ile beraber Peygamberler ve Müslümanlara hakaret etmenin hiç kimseye faydası olmamıştır ve olmayacaktır. Ne kadar çaba sarf ederlerse etsinler bu toplumdan İslam ruhunu söküp atamayacaklardır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.