Başaran, KÇÖ toplantısına katıldı

Koronavirüs pandemisi nedeniyle açıklanan “Ekonomik istikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydalar ve bu kapsamda alınması gereken ekonomik tedbirlerle ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Tüm SMMM ve YMM Oda Başkanlarının katılımıyla Kısa Çalışma Ödeneği ilgili görüntülü Tele konferans toplantısı gerçekleştirildi.

Yaşam Yayın: 09 Nisan 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.04.2020 15:33:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Koronavirüs pandemisi nedeniyle açıklanan “Ekonomik istikrar Kalkanı” paketinin sosyal ve ekonomik açıdan sağlayacağı faydalar ve bu kapsamda alınması gereken ekonomik tedbirlerle ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Tüm SMMM ve YMM Oda Başkanlarının katılımıyla Kısa Çalışma Ödeneği ilgili görüntülü Tele konferans toplantısı gerçekleştirildi. Batman SMMM Odasını temsilen Oda Başkanı Hayrettin Başaran toplantıya katıldı. Toplantıda görüş ve önerilere değinen Oda Başkanı Hayrettin Başaran; KÇÖ’nın “Olağanüstü” hallerde Teftiş Kurulu yerine İŞKUR il Müdürlüklerinin yetkilendirilmesi, KÇÖ hak eden personele “mesajla” iletinin yapılması; KÇÖ “kanıtlayıcı belge” yerine talep formunda açıklamanın yeterli kabul edilmesi; tetkiklerde istendiğinde belgelendirmenin yapılması; KÇÖ başvurularında Vergi levhasının yeterli olması ayrıca İşyeri Açma Ruhsatının İstenmemesi; KÇÖ ne başvuru tarihinden bir hafta sonra ödeme bağlanıyor. 1 haftalık ücret 4857 sayılı kanun 40. Maddesi çerçevesinde yarım maaş işveren tarafından ödeniyor. Burada işçinin yarım maaş kaybı söz konusu oluyor. Bununla ilgili işverene olan yükün ve işçinin ücret kaybının ortadan kaldırılması ile ilgili düzenlemenin yapılması; KÇÖ başvuruları sırasında meydana gelecek eksikler için İdari Para Cezasının Uygulanmaması; KÇÖ'nin İşsizlik Sigortasından Mahsup edilmemesi konusunda çalışma yapılması; KÇÖ ile birlikte başka eksik gün nedeninin olması halinde tek bir kodla bildirme imkanının oluşturulması; KÇÖ'nin Mücbir sebep kapsamında olan işyerlerinde çalışan sigortalıların tamamına uygulanması 450 ve 60 gün şartının aranmaması; SGK ödemelerinin yanında bildirim sürelerinin de uzatılması ile ilgili çalışma yapılması; mücbir sebebin sektörel bazda değil de tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınması önerisinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.