Atanamadılar ama aylık 20 bin TL kazanıyorlar

Batman’ın Sason ilçesinde atanamayan 4 üniversite mezunu genç, bir araya gelerek ipek böceği yetiştiriciliği işine girdi. Aylık 20 bin liraya yakın para kazanan gençler, onlarca kişiye de ekmek kapısı oldu.

Yaşam Yayın: 20 Haziran 2019 - Perşembe - Güncelleme: 20.06.2019 18:18:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’ın Sason ilçesinde atanamayan 4 üniversite mezunu genç, bir araya gelerek ipek böceği yetiştiriciliği işine girdi. Aylık 20 bin liraya yakın para kazanan gençler, onlarca kişiye de ekmek kapısı oldu. Sason’da, matematik öğretmenliği, muhasebe, muhasebe ve bankacılık bölümlerini bitiren ve biri de hala üniversiteye devam eden 4 arkadaş, kafa kafaya vererek alternatif ürün arayışına girdi. İpek böceği yetiştiren gençler, aylık 20 bin lira kazanmaya başladı. İşlerini büyüten atanamayan gençler, açtıkları çiftlikte onlarca kişiye de ekmek kapısı oldu.  Fırat Üniversitesi matematik öğretmenliği bölümü mezunu Zülküf Aktaş, 2010 yılında tütünün ilçelerinde kaldırılması ile alternatif ürün arayışına girdiklerini söyledi. Aktaş, “Yaklaşık 150 ailemize Nisan'ın sonu ve Mayıs ayının ilk haftasında koza tohumları dağıtmış olduk. Bir aylık süre zarfında bakımları yapıldı” dedi.

"AİLEMİZE DESTEK OLMAK İÇİN BU İŞE GİRDİK"

Fırat Üniversitesi muhasebe bölümü mezunu Muhammed Öter ise atama beklediğini bu sürede de koza işine girdiklerini söyledi. Öter, “Bir ay içerisinde 15 ile 20 bin lira arasında bir gelir elde ettik” diye konuştu. Atatürk Üniversitesi muhasebe ve bankacılık bölümü mezunu Kerem Öter, “Kısa zamanda iyi bir geliri olduğu için bizde ailemize destek olmak için bu işe girdik. Bu iş sayesinde ailemize destek” şeklinde konuştu. Fırat Üniversitesi muhasebe bölümünde eğitimine devam eden Faruk Öter ise, “Şu an üniversite okumaya devam ediyorum. Üniversite de giderlerimi karşılamak için koza işinde çalışıyorum. Bir ay gibi kısa bir sürede bu iş tamamlanıyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.