"Anadilde eğitim ana sütü gibi helaldir”

​Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.

Siyaset Yayın: 13 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 13.06.2018 15:15:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

​Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi. Gök; yeni anayasa, milletvekili yemini, bedelli askerlik, Kürt meselesi, mülakat ve güvenlik soruşturmalarının oluşturduğu mağduriyetler gibi gündemdeki önemli konulara değindi. Batman’da seçim çalışmalarındaki izlenimlerinin oylarını katlayacakları yönde olduğunu vurgulayan Gök, halkın kendisine büyük bir teveccüh gösterdiğini belirtti. Kürt meselesine de değinen Gök, "Bu mesele uluslararası bir boyut kazanmış. Yıllarca Kürdistan’ın dört parçasında on binlerce insanımızı kaybettik. Sadece can kaybıyla değil, aynı zamanda ekonomik yönde de zayiatlar oldu. ABD’nin başını çektiği şer koalisyonu bize göre hiçbir şekilde dost olamaz. Kürtler kiracı veya mülteci değildir. Bu vatanın sahibi, devletin kurucu halklarındandır. Kürt meselesinin çözümü için bir takım başarısız denemelerden geçmiş olabiliriz; ama bu hiçbir şekilde bu meselenin olmadığına veya bu meselenin çözüldüğüne dair bir sonuca götürmez. Bu mesele hâlâ vardır ve çözülmeyi bekliyor. Anadilde eğitim ana sütü gibi helaldir. 15-20 milyon Kürt vatandaşımızın kullanmış olduğu bir dile o kıymetin verilmesi lazım ve anadilde eğitim hakkının mutlak surette verilmesi gerekiyor. Bununla ne devlet bölünür, ne de parçalanır. Tam tersine birbirimize olan bağlılığımız artacaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.