‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı’ toplantısı yapıldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, kamu ve özel hastanelerde görev yapan çocuk hastalıkları uzmanı hekimler ile aile hekimlerine yönelik akılcı antibiyotik kullanımı konulu değerlendirme toplantıları düzenledi.

Yaşam Yayın: 21 Haziran 2018 - Perşembe - Güncelleme: 21.06.2018 13:36:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 “FAZLA ANTİBİYOTİK REÇETE EDEN İLLER ARASINDAN ÇIKTIK”

Sağlık Bakanlığı Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy, Hacettepe Üniversitesinden Çocuk Enfeksiyon Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara, İstanbul Üniversitesinden Çocuk Enfeksiyon Uzmanları Prof. Dr. Ayper Somer ve Prof. Dr. Zeynep Ülker Tamay’ın konuşmacı olarak katıldığı program İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapıldı. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, antibiyotik direncinin tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini söyledi. Antibiyotiklerin yanlış nedenlerle veya doğru olmayan biçimde kullanılmasının bakterilerin sonraki tedavilere karşı direnç göstermesine neden olabildiğini ifade eden Sünger, bakteriyel enfeksiyonlara karşı en önemli silah olan antibiyotiklere direnç gelişimini önlemek için antibiyotikleri doğru kullanma konusunda toplum olarak farkındalığı artırmak gerektiğini belirterek, “Eğitim ekiplerimizle toplumun tüm kesimlerine ulaşıp, gruplar halinde vatandaşlarımıza eğitimler düzenledik. Halkımızın hekim reçetesi olmadan antibiyotik kullanmaması gerektiği konusunda farkındalık çalışmalarını yürüttük ve bu çalışmaların neticesinde en fazla antibiyotik reçete eden iller arasından çıktık. Antibiyotik yazılma oranını yüzde 49 gibi çok yüksek bir seviyeden yüzde 27 düzeylerine kısa süre içerisinde getirebildik” dedi. Daire Başkanı Ecz. Mesil Aksoy ise antibiyotik reçeteleme oranlarında Batman’ın bulunduğu seviye ile ilgili sunum yaparak bilgilendirmede bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.