Ağırlığıyla Diyarbakır'a rakip olan karpuz Valilik'te ağırlandı

Batman'a bağlı Balpınar beldesinde çiftçilik yapan 47 yaşındaki Şafi Kandemir, yetiştirdiği 53 kilo 300 gramlık dev karpuzla Batman Valiliği'nde ağırlandı.

Yaşam Yayın: 16 Eylül 2022 - Cuma - Güncelleme: 16.09.2022 13:53:47
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Valiliği'ne getirilen dev karpuzlarla ilgili konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp: "Karpuzların hiçbir şekilde suni gübre kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle yetiştirilmesi çok önemli. Memleketimizin güzelliğidir, memleketimizin zenginliğidir. Bu karpuzları Batman'da yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.  Karpuzu Sevgi Evlerindeki çocuklara hediye edeceklerini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, “Devletimizin sevgi evleri var, devletin şu anda yetiştirmiş olduğu evlatlarımız var. Biz onlara sıcak aile ortamı sağlıyoruz.  Aynı zamanda onların her türlü yeme-içme ihtiyaçlarını, giyinme barınma ihtiyaçlarını,  her şeylerini karşılıyoruz. İl Tarım Müdürümüzle beraber düşünerek ve bu karpuzu devletimizin Sevgi Evleri'nde bulunan evlatlarımıza hediye ediyoruz. Doğal gübreyle yetişimiş karpuzu evlatlarımız afiyetle yesinler. Diyarbakır Dicle’de de yetişen karpuzların güzelliği var ama Batman’ın da aynı şekilde güzellikleri var. Bu karpuz alüvyon toprakları çok sever. Nehir kenarlarında,  çay kenarlarında alüvyon topraklarda çokta güzel yetişiyor, çokta kendine yer buluyor. Bu da onlardan bir tanesi. Bu,  memleketimizin güzelliğidir, memleketimizin zenginliğidir. Bu karpuzu Batman’da yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Çiftçimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Batman’a bağlı Balpınar beldesinde çiftçilik yapan 47 yaşındaki Şafi Kandemir ise, “Kesinlikle orijinal ata tohumudur. Sayın Valimize organik karpuzumuzu getirip hediye ettik. Karpuzlarımızı Sevgi Evleri'nde bulunan çocuklarımıza hediye ettik. Karpuzlarımızı Vali Bey gördükten sonra Sevgi Evleri'ndeki çocuklarımıza bağışlıyoruz ve onlara göndereceğiz. Vali beyin kararıyla çocuklarımıza göndereceğiz. Çocuklarımız afiyetle ata tohumu organik karpuzu yesinler” diye konuştu.

Batman'ın gerek sebzeciliğiyle gerekse de meyveciliğiyle öne çıkan bir il olduğunu ve sebzecilik kapsamında 11 bin dönüm civarında bu sene karpuz ekmiş olduklarını belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, “Şu anda burada gördüğünüz karpuzda ata tohumunda yetiştirilen karpuzdur. Tamamen doğal hayvan gübresiyle yetiştirilmiş ve kimyasal kullanılmamıştır. Karpuzumuzu Vali beye arz ettik. Sayın Valimiz de Sevgi Evleri'nde bulunan yavrularımıza götürmek üzere talimat verdi. Karpuzu çocuklarımıza getireceğiz. Çiftçilerimizin böyle güzel, değerli karpuzlarının görülmesi, tanıtılması bizim için de önemlidir. Yaklaşık 11 bin dönümden 25 bin ton civarında karpuz bekliyoruz. Çiftçilerimizin cebine 50 Milyon TL civarında gayri safi milli hâsıla bekliyoruz. Çiftçilerimizin yanındayız. Batman karpuzu da Diyarbakır karpuzundan aşağı değildir. Çitçimizde tebrik ediyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.