9 YAŞINDA KİTAP YAZDI

Batman’da 9 yaşındaki Muhammet Semi Algaç, koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan sokak kısıtlamasını fırsata çevirdi.

Gündem Yayın: 12 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 12.01.2021 17:17:27
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’da 9 yaşındaki Muhammet Semi Algaç, koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan sokak kısıtlamasını fırsata çevirdi. Evde kaldığı süre boyunca kitap okuma alışkanlığı edinen Algaç, 1 ve 2. sınıflar için ‘Sağlıklı Yiyecekler’ adlı ilk kitabını yazdı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de etkisini sürdüren koronavirüs salgını hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Salgın nedeniyle tüm yurtta vatandaşlar tedbir amaçlı eve kapanırken 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Muhammet Semi Algaç bu durumu fırsata dönüştürdü.  . Evde kaldığı süre boyunca kitap okuma alışkanlığı edinen Algaç, 1 ve 2’inci sınıflar için ‘Sağlıklı Yiyecekler’ adlı ilk kitabını yazdı. 9 yaşındaki Muhammet Semi Algaç, “Batmanlıyım üçüncü sınıfa gidiyorum, dokuz yaşındayım ve ben kitap yazmaya başladım. Pandemi sürecinde evde kaldığım sürece çok kitap okuyordum. Düşündüm ve kitap yazmaya karar verdim. Çalışma masanın başına geçip kitap yazdım.  Pandemi de sıkıldığım için kitap yazdım ve sağlıklı yiyeceklerle ilgili kitap yazdım.  Sizde kitap okuyabilirsiniz benim gibi kitap yazabilirsiniz.  Neden sağlıklı yiyecekleri yazdım, çünkü bu pandemi sürecindesin meyvelerinizi meyve yemenizi tavsiye ediyorum” dedi. Anne Bahar Algaç, “Oğlum Muhammet Semi üçüncü sınıfa gidiyor. Pandemi nedeniyle evde bolca kitap okudu daha öncesinde de ilkokullar Muhammet Semi, geri dönüşüm kutusu yarışmasında birinci olmuştu ve bunla ilgili birçok ödül aldı. Kitabını yazdı biz basımını yaptık ilk kitabını da sayın Valimize vermek istiyor” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.