‘82 Yaşındaki ağır hasta cezaevinde ölüme terk edildi’

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, 82 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın cezaevinde ölüme terk edildiğini belirterek ,Adalet Bakanı Gül’e, Özkan’ın tahliye edilip edilmeyeceğini sordu.

Gündem Yayın: 13 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 13.09.2020 12:38:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, 82 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın cezaevinde ölüme terk edildiğini belirterek ,Adalet Bakanı Gül’e, Özkan’ın tahliye edilip edilmeyeceğini sordu. Milletvekili Uca’nın tutuklu 82 yaşındaki Mehmet Emin Özkan’ın için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelttiği soru önergesinde; “Mehmet Emin Özkan’ın, kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma ve görme eksikliği gibi çeşitli rahatsızlıkları mevcut. Yaşlı ve uzun süredir cezaevinin olağanüstü koşullarında yaşayan Özkan, yeme, içme giyinme, banyo, tıraş, tuvalet vb. ihtiyaçlarını tek başına giderememektedir.  Bu yüzden bakımsız ve bakılmaya muhtaç durumdadır. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yüzde 87 vücut fonksiyon kaybının bulunduğuna dair ve ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen, İstanbul Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Ancak yüzde 87 yatamaz raporuna rağmen cezaevinde kalabilir diye rapor vermiştir. Bu nedenle 19 Haziran 2019’da verdiğimiz önergeye gelen yanıtta sorularımızın cevapları bulunmamaktadır. O tarihten bu yana Mehmet Emin Özkan’ın durumu gittikçe ağırlaşmaktadır. Koronavirüs sürecinde binlerce mahpus serbest bırakılmasına rağmen 82 yaşındaki hasta mahpus Özkan cezaevinde kalmaya devam etmektedir. Üstelik tansiyonu sürekli yükselmesine ve düşürülememesine rağmen pandemi bahanesiyle hastaneye nakli de gerçekleşmemektedir” ifadelerine yer verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.