45 YILLIK EMEĞİNİ ÇALDILAR

Çarşı Mahallesi Göktaksi civarında yıllardır işlettiği ikinci el malzeme ile yüzlerce antika eşyası sayılabilen işyeri hırsızlar tarafından adeta yağmalandı.

Yaşam Yayın: 20 Eylül 2022 - Salı - Güncelleme: 20.09.2022 16:14:25
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

100 YILLIK MALZEMELER YOK OLDU

Yaklaşık olarak 50 yıldan bu yana ikinci el elbise, tarım, müzik aletleri, tv. radyo, telefon ve fax cihazı gibi yüzlerce elektrik ve elektronik ev aletlerini satan işyeri, kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından soyuldu. 50 yıldan bu yana ikinci el ve antika değerindeki eşyaları alıp satan 66 yaşındaki işyeri sahibi Mahmut Elçiboğa, yaşananlar karşısında adeta yıkıldığını, yıllarca alın teriyle köylerden topladığı eski eşyalarının antika değerinde olduğunu söyledi. Elçiboğa, artık iş hevesinin kalmadığını belirterek, ''Bu işi yaklaşık 50 yıldır yapmaktayım. Çocukluğumdan beri bölgede dolaşmadığım köy kalmadı neredeyse. Kimini köylerde, kimini vatandaşların dükkanıma getirdiği 80-100 yıllık kullanılmayan ama antika değerindeki tarım ve ev aletlerini satarak geçimimi sağlıyordum. Hırsızlar tarafından 50 bin lira civarında zarara uğradım ama manevi olarak her şeyimi kaybetmiş haldeyim. Yaşanan hırsızlık olayından sonra iş yapacak hevesim kalmadı. Ne yapacağımı bilemez hale geldim” dedi. Çarşı mahallesi Göktaksi civarındaki işyeriyle geçimini sağlayan 66 yaşındaki Mahmut Elçiboğa, yıllardır emek vererek bölge köylerinden satın aldığı antika değerindeki yüzlerce aletinin bulunduğu işyerinin soyulmasıyla adeta yıkıldı. İşinin tamamen gözünde karardığını ve iş şevkinin kalmadığını söyleyen Elçiboğa, ''Eski ve antika eşya sayılabilen yüzlerce eşyamın çalınmasıyla iş hevesim kalmadı. Elimde yüzlerce ikinci el elbiseler var, tanesini 5 ila 10 lira arasında satmaktayım, ihtiyacı olanlara da bu eşyaları ücretsiz veriyorum. Müze gibi işyerim yok oldu, hiç bir şey gözümde değil'' ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.