1 Ayda 50 ton atık araç lastiği toplatıldı

Kirlilikle mücadele, atıkların geri dönüşümü ve doğal kaynakların korunması amacı ile çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 4 ayrı atığı kaynağından toplatıyor.

Yaşam Yayın: 21 Ağustos 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 21.08.2019 14:55:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kirlilikle mücadele, atıkların geri dönüşümü ve doğal kaynakların korunması amacı ile çalışmalarını sürdüren Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 4 ayrı atığı kaynağından toplatıyor. Çevre Bakanlığı'nın atık toplama ve taşıma izni verdiği firmalarla işbirliği içerisinde, mevzuata uygun biçimde çalışan Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kentte ömürleri tamamlanmış lastiklerin tümünün geri dönüşüm tesislerinde bertarafını sağlamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Atık lastiklerin rastgele atılması veya yakılmasından kaynaklı oluşan kirliliğin önüne geçmek üzere Belediye Çevre ekipleri, Çevre Bakanlığı’nın lastik toplamaya yetkili kıldığı LASDER (Lastik Sanayiciler Derneği)'den toplama yetki belgesi almış firmalarla işbirliği içinde çalışma yürütüyor. Çevrenin kirletilmemesi ve atıkların tekrardan ekonomiye kazandırılması ve böylece doğal kaynakların korunmasını amaçlayan çalışmalar çerçevesinde bir ayda 50 ton atık araç lastiği toplatıldı.Yakın bir zamanda Batman'da atık lastikler için bir toplama noktasının oluşturulacağını belirten Belediye Çevre Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Astan, böylece tüm atık lastiklerin burada toplatılıp kirliliğin önüne geçilerek bertaraf tesislerine gönderileceğini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.