EKMEN: BARIŞ SÜRECİNİN ARDINDAN DEMOKRATİKLEŞME HIZ KAZANMALI

EKMEN: BARIŞ SÜRECİNİN ARDINDAN DEMOKRATİKLEŞME HIZ KAZANMALI

Yaşam Yayın: 24 Ağustos 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 24.08.2026 14:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İstanbul’da Elih Batman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen dayanışma pikniğinde Batmanlılarla bir araya geldi. Ekmen, barış sürecinin başarıya ulaşmasının ardından Türkiye’nin hukuk, adalet ve demokrasi alanında önemli adımlar atması gerektiğini söyledi. Batmanlıların dayanışma kültürünün önemli bir toplumsal miras olduğunu belirten Ekmen, özellikle farklı dönemlerde İstanbul’a gelen hemşehrilerinin birlik ve beraberlik içerisinde kültürlerini yaşattığını ifade etti. Dernek faaliyetleriyle dayanışmaya katkı sunanlara teşekkür eden Ekmen, Batman’ın Kürt, Arap ve Türklerin barış içerisinde yaşadığı şehirlerden biri olduğunu söyledi.

''BARIŞ SÜRECİ YENİ CENAZELERİN GİTMEMESİ SÜRECİDİR''

Türkiye’de yürütülen barış sürecine de değinen Ekmen, sürecin yıllardır devam eden çatışmaların sona ermesi ve yeni can kayıplarının önlenmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ekmen, silahlı mücadelenin sona ererek siyasi ve demokratik mücadelenin önünün açılması gerektiğini vurgulayarak, “Hiç kimsenin böyle kutlu bir süreci sürüncemede bırakmaya veya sabote etmeye hakkı yoktur.” dedi.

''BARIŞ SÜRECİ AYARI, ÇÖZÜM SÜRECİ AYARI''

Silahların bırakılmasının tek başına bütün sorunları çözmeyeceğini ifade eden Ekmen, barış süreci ile çözüm sürecinin birbirinden farklı olduğunu söyledi. Çözümün Türkiye’nin demokratikleşmesinden geçtiğini belirten Ekmen; farklı kimlik, inanç ve düşüncelerin özgürce yaşayabildiği çoğulcu bir hukuk düzeninin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

''KÜRTÇE VE ARAPÇA YAŞATILMALI''

Kültürel haklara da değinen Ekmen, dilin kültürlerin gelecek nesillere aktarılmasındaki önemine dikkat çekti. Kürtçe ve Arapçanın da diğer diller gibi korunması ve yaşatılması gerektiğini belirten Ekmen, bunun insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu söyledi. Ekmen, Türkiye’nin geleceğinin hukuk, özgürlük, adalet ve demokrasiyle güçleneceğini belirterek, “Temennimiz önce barış sürecinin başarıyla tamamlanması, ardından da Türkiye’nin gerçek anlamda hukuk, özgürlük, adalet ve demokrasi içerisinde bir ülkeye dönüşmesidir.” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.