BATSO'DAN BANKALARA NEFES KREDİSİ ÇAĞRISI

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, banka müdürleriyle bir araya gelerek, üyelerin TOBB Nefes Kredisi başvurularında yaşadığı limit sorunlarını masaya yatırdı.

Yaşam Yayın: 19 Temmuz 2025 - Cumartesi - Güncelleme: 19.07.2025 19:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

 BATSO üyelerinin Nefes Kredisi'nden faydalanmak istemesine rağmen, bazı bankalarda yaşanan limit yetersizliği nedeniyle mağduriyet yaşandığını belirten Başkan Demir, çözüm arayışıyla Batman’daki tüm banka şube müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda bankaların kredi tahsis süreçleri, limit güncellemeleri ve başvurularda karşılaşılan engeller ele alındı. Başkan Demir, özellikle KOBİ’lerin finansmana erişiminin hayati önemde olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi : “TOBB Nefes Kredisi üyelerimize bir nebze de olsa nefes olabilecek bir destek. Ancak bankalardaki limit sorunları bu desteğin üyelerimize ulaşmasını engelliyor. Bu süreci birlikte aşabileceğimize inanıyorum.”

ORTAK ÇÖZÜM ARAYIŞI

Toplantıda, banka müdürlerinden BATSO üyelerinin başvurularının daha hızlı ve öncelikli değerlendirilmesi, finansmana erişimde daha yapıcı bir süreç izlenmesi ve üyeler lehine kolaylıklar sağlanması talep edildi. Toplantı sonunda, BATSO ile bankalar arasında daha güçlü bir iletişim ve iş birliği kurulması konusunda mutabakata varıldı. Ayrıca, limiti bulunmayan bankalar belirlenerek, ilgili kurum ve makamlara sunulmak üzere BATSO Akreditasyon İzleme Kurulu (AİK) tarafından rapor hazırlandı. Raporda, mevcut limitlerin talepleri karşılamadığı vurgulanarak, sorun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) iletildi. TOBB’un, oda ve borsalardan gelen bu talepler doğrultusunda çalışmalara başladığı da bildirildi. BATSO Başkanı Demir, üyelerine yönelik finansal destekler ve girişimlerin devam edeceğini ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.