Batman’da Gençlik Alarm Veriyor

Orhan Doyan: “İşsizlik, uyuşturucu ve kart dolandırıcılığı gençleri yalnızlığa ve suça sürüklüyor”

Yaşam Yayın: 18 Ağustos 2025 - Pazartesi - Güncelleme: 18.08.2025 15:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Batman’da gençler her geçen gün daha fazla sosyal ve ekonomik sorunla karşı karşıya kalıyor. Bağımlılık ile Mücadele ve Eğitim Derneği Genel Başkan Yardımcısı Orhan Doyan, yaptığı açıklamada işsizlik, uyuşturucu bağımlılığı, banka kartı dolandırıcılığı ve intihar vakalarının gençliği tehdit ettiğini söyledi.
“GENÇLERİMİZİN POTANSİYELİNİ KAYBEDİYORUZ”
Batman’da binlerce üniversite ve lise mezunu gencin iş bulamadığını belirten Doyan, işsizliğin gençleri pasifleştirdiğini, umutsuzlaştırdığını ve sosyal sorunları tetiklediğini ifade etti. Uyuşturucu kullanım yaşının 13’e kadar düştüğünü vurgulayan Doyan, “Sokaklarda madde etkisi altında baygın halde yatan genç görüntüleri hepimizin yüreğini burkuyor. Bu sadece bir bağımlılık sorunu değil, aynı zamanda toplum güvenliği ve gelecek nesil krizidir” dedi. Batman’da bazı gençlerin banka ve kredi kartlarını aylık birkaç bin lira karşılığında suç örgütlerine verdiğini belirten Doyan, bu kartların yasa dışı işlemlerde kullanıldığını söyledi. “Gençler farkında olmadan suç ortağı haline geliyor. Bu durumun acilen önlenmesi gerekir” diye konuştu. Batman’daki genç kızlar arasında intihar vakalarının artışına dikkat çeken Doyan, sosyal baskılar, aile içi şiddet ve yalnızlık gibi sebeplerin gençleri karanlık bir yola ittiğini vurguladı. “Bu konuda önleyici sosyal politikalar artık ertelenmemelidir” dedi.
DERNEKTEN ÇAĞRI
Bağımlılık ile Mücadele ve Eğitim Derneği olarak çözüm önerilerini de paylaşan Doyan, şunları talep etti:
• Uyuşturucu ile mücadelede sahada daha fazla destek ve denetim,
• Gençlere yönelik meslek edindirme ve istihdam projeleri,
• Bankacılık okuryazarlığı ve dijital güvenlik eğitimleri,
• Gençlerin ruh sağlığına yönelik psikososyal destek merkezlerinin yaygınlaştırılması.
Son olarak gençliğin ülkenin geleceği olduğuna dikkat çeken Orhan Doyan, “Sessiz kalamayız. Her gencin potansiyeli değerlidir. Onlara sahip çıkmak sadece devletin değil, toplumun da görevidir. Kurumlarımız, STK’larımız ve ailelerimizle birlikte ortak bir seferberlik başlatmalıyız” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.